2014-06-03 11:26:20• hírek • Kocsis Zoltán

Zöld utat kapott a román F1-csapat

Ion Bazac
Ion Bazac

Zöld utat kapott a Nemzetközi Automobil-szövetségtől (FIA) Ion Bazac román üzletember projektje, minek következtében várhatóan 2016-tól román istálló is rajthoz állhat a Formula-1 versenysorozat futamain.

A brit sajtó értesülései szerint egy másik csapat, az amerikai Gene Haas is csatlakozhat a „száguldó cirkuszhoz". Noha az engedély 2015-től érvényes, a tengerentúliak már jelezték: legkorábban 2016-tól vállalják az indulást. Az angol sajtó szerint ez igaz lehet a román csapatra is.

A 46 éves Ion Bazac bukaresti születésű orvos 2008 decembere és 2009 októbere között egészségügyi miniszterként tevékenykedett Emil Boc miniszterelnök kormányában.

Ő Románia egyetlen hivatalos Ferrari-forgalmazója. A Forza Rossa nevet viselő vállalkozást 2009 decemberében indította útnak és Bukarestben ő birtokolja Európa legnagyobb Ferrari-üzletét. Egy évvel később, 2010-ben már 25 Ferrarit adott el.

Noha az F1-istálló neve is Forza Rossa lesz, a járműveket Renault-erőforrások hajtják meg, írja a nemzetközi sajtó. A csapat főhadiszállása Münchenben lenne, az istállót pedig a temesvári születésű, Németországban élő fogorvos-üzletember Colin Kolles vezetné. Számára nem lenne ismeretlen az F1 világa, hisz korábban már ellátta a csapatfőnöki feladatokat a Jordan, a Midland, a Spyker, a Force India és a Hispania csapatoknál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: